Novinky
Chystá se Facebook čistka! O své nakoupené fanoušky ale nepřijdete.

Chystá se Facebook čistka! O své nakoupené fanoušky ale nepřijdete.

5. března Facebook na svém blogu oznámil změnu v počítání fanoušků na stránkách. Chce, aby počty fanoušků byly více relevantní a proto přestane brát v potaz neaktivní účty. Již se zvedla panika, že se toto opatření bude týkat i tzv. “nakoupených fanoušků” (praktika, která byla před pár lety velmi populární). Některé uživatele a správce stránek to sice potěšilo ale mnoho dalších naopak vyděsilo to, že se na jejich počínání přijde.

Facebook však přestane započítávat pouze deaktivované nebo “archivované účty” (účty zesnulých uživatelů). Budou zároveň odebrány i všechny aktivity a komentáře takových uživatelů.

Pokud si v budoucnu uživatel s deaktivovaným účtem Facebook opět obnoví, pak bude i opět Vaším fanouškem.

Co nám to tedy přinese:
V první řadě, následujících pár dní Vám může oscilovat počet Facebook fanoušků. Hlavním přínosem je, že se Facebook snaží o co nejlepší zpřesnění svých statistik, abyste mohli pracovat s relevantními daty. V praxi to znamená, že Facebook obecně s takovými účty přestane úplně počítat.

Například i v celkových číslech o své vlastní velikosti přestal Facebook uvádět absolutní počet uživatelů, ale používá počet aktivních uživatelů za nějakou dobu a to v podobě dvou metrik:
Uživatel, který se alespoň jednou na Facebook přihlásil za poslední měsíc skrze mobil nebo desktop. A pak stejné číslo denně. Pro představu v ČR je měsíčně aktivních 4,3 mil uživatelů.

Sdílet tento článek
Provozovatel webu, společnost Socialsharks s.r.o., Jankovcova 1522/53, 170 00 Praha 7, IČ 014 170 70, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě vašeho souhlasu také pro retargeting. Více informací. Souhlasím