Novinky

Promovat na Facebooku automaticky poslední příspěvek už nebude možné

 Facebook ruší možnost automaticky podporovat poslední příspěvky stránek. Manažeři tak přijdou o jednoduchý a pohodlný způsob, jak komunikaci na stránce udržovat živou. Co tato změna znamená v širším kontextu a co přinese?

Takto nastavené kampaně ještě chvíli poběží – podle vyjádření Facebooku až do začátku dubna. Pokud byste však tento promo formát chtěli u některé ze stránek nastavit nově, pravděpodobně se vám to už nepodaří.

Jedná se o jednu z mnoha změn, které Facebook v poslední době zavádí. Těmi dalšími jsou například úprava news feedu tak, aby se více podobal mobilní verzi, postupné opouštění konceptu Timeline nebo už dřívější změny algoritmu volby příspěvků pro zobrazení v news feedu.

V podstatě se do značné míry vytrácí časový aspekt, jak jsme na něj doposud byli zvyklí. Konkrétním účelem této změny podle všeho je, aby se administrátoři stránek více soustředili na kvalitu obsahu, nikoli pouze na frekvenci a intenzitu.

 Už v tuto chvíli není news feed skládán chronologicky, nýbrž spíš podle relevance a zajímavosti příspěvků. Dnešní změna tuto situaci vyhrocuje ještě víc.

Tradiční součástí všech doporučení ohledně propagace příspěvků na facebookových stránkách je neinvestovat do těch, které nefungují, nýbrž vybírat si pro podporu vesměs ty, které uživatele zaujmou a budou s nimi chtít interagovat. Cílem komunikace je vytvářet kvalitní obsah pro konkrétní komunitu. Z tohoto pohledu to vypadá, že se podobnému rozmýšlení Facebook snaží naučit všechny social media manažery.

 

Sdílet tento článek
Provozovatel webu, společnost Socialsharks s.r.o., Jankovcova 1522/53, 170 00 Praha 7, IČ 014 170 70, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě vašeho souhlasu také pro retargeting. Více informací. Souhlasím